Skip to content

tel a visió

27/09/2015

37157967

Dimarts passat em va sorprendre que el programa Els matins de TV3 –que al llarg de la darrera legislatura s’ha espremut la mamella cerebral per aconseguir colar una enquesta diària sobre l’independentisme- hagués modificat la seva estructura respecte a temporades anteriors. Abans, disposava d’una primera part suposadament informativa –noticiari, entrevista i tertúlia política- i una segona meitat dedicada a temes d’entreteniment, salut, cuina… Doncs bé, em va sorprendre que casualment, en aquestes dates, es traguessin de la màniga una tertúlia política al migdia.

El més curiós va ser observar que els tertulians –d’ambdós sexes, la democràcia del gènere queda assegurada- compartissin, exactament, les mateixes opinions a favor de la causa independentista. Fins al punt que, en parlar de la visita del president del govern espanyol a Reus, van intercanviar somriures burletes, avançant el·lípticament la recepció que allí li tenien preparada.

Avui, dia de les eleccions, atès que TV3 passarà el matí enlairant runruns de cotxes supersònics, les notícies queden a compte del canal informatiu de TVC. Allí, des de primera hora del matí, no paren de repetir-se idees com que el govern espanyol ha impedit exercir el vot als catalans que es troben a l’estranger. Com van fer aquells pseudotertulians, utilitzant picades d’ullet, artificis d’edició i mitges veritats, donen per descomptat que els únics perjudicats, en cas de existir aquest greuge, són els votants independentistes, i que els únics catalans que han decidit viatjar de tornada a la seva terra d’origen per votar són els que s’avenen a aplaudir el glossari soberanista.

Ha estat llarg el procés de manipulació del llenguatge, els símbols i les idees, fins a aconseguir aquest grau de perversió. I, quan la manca de vergonya és tan gran que ja no es pot negar el grapeig evident i tendenciós que determinats partits -i associacions que es definien com a cíviques i espontànies, però amb líders que ara concorren als comicis- exerceixen sobre mitjans de comunicació públics, l’argument és que els mitjans estatals “fan el mateix”. Demostrant, una vegada més, que, en el fons i en la forma, se senten més espanyols que ningú.

Anuncios

Los comentarios están cerrados.

A %d blogueros les gusta esto: